Title-expanded.jpg (46505 bytes)

Magyar  

Új verzió!!!!  Az előre jelzett új CactusBase verzió magyar változata már kapható.

Rendezze gyűjteményét

 • Növénygyűjtemény adatbázisgyűjteményének növényeiről rengeteg részletes adat rögzítését valósíthatja meg, többek közt  mint a csoportosítás, termesztési adatok, virágzási adatok, hibrid adatok, előzmények rögzítése, … Beviteleinkhez hozzárendelhetünk számtalan képanyagot is, amelyet az előzmények részben a növény fejlődési folyamatát kísérhetjük végig.
 • Szaporítási adatbázisa szaporítással kapcsolatos információk rögzíthetők, csírázás, fejlődés, oltás, … Automatikusan megkapjuk a kelési illetve túlélési százalékokat a vetett mennyiséghez viszonyítva. Amennyiben a szaporítás olyan szintet ér el, hogy a gyűjteménybe lehet áthelyezni, így egy gombkattintással a szaporítási adatbázisból áthelyezhetjük a beviteleket a gyűjtemény adatbázisba, elkerülve ottani újragépelést.
 • Irodalom adatbáziscikkek, képanyagok, utalások, leírások, lapszemlék, … rögzítésére alkalmas adatbázis típus, melyben könnyen kereshetők a kívánt adatok. A programmal mellékelve vannak a jelentősebb kaktusz és szukkulens folyóiratok feldolgozott adatbázisai is. Folyamatosan készül a magyar folyóiratok feldolgozása is, amit a magyar felhasználok díjmentesen megkapnak. 
 • Képtár adatbázis képek tárolása, rendszerezése és elemzése terén nyújt segítséget ez az adatbázis típus.
 • Kaktusznév-lexikon (csak angol nyelvű)   Több mint 25.000 kaktusznévvel feltöltött adatbázis, szinonimákkal együtt, beleértve a gyűjtőszámokat, hol találhatók képek, leírások és utalások a 100 legjelentősebb kaktuszos irodalomban. Megjelenítheti a Kaktusznév-lexikont bármely fentebb említett adatbázis esetén, amennyiben azt tartalmazza.

 • Xero-kereső puzzle szójáték - (csak angol nyelvű) – egy szójáték

 

Gyűjtemény elemzése

Minden CactusBase Pro adatbázis a következő eszközöket tartalmazza, annak érdekében, hogy áttekinthesse illetve elemezhesse adatait:
 • Részletes keresési lehetőségek Nagyon hasznos, széleskörű és könnyű használni, könnyen lehet meghatározott kritériumok alapján keresni az adatbázisban, a kívánt találatok elérésére. A találati listát kilistázhatjuk vagy táblázat formájában megjeleníthetjük (lásd lejjebb a Táblázatmegjelenítő részt).
 • Információs kártyaMinden bevitel egy formázott adatkártya formájában jelenik meg.
 • Táblázatmegjelenítő Az adatbázis beviteleit táblázat formájában jeleníti meg. A táblázat személyre szabható, elemek (oszlopok) hozzáadása vagy elrejtése  segítségével.
 • Fastruktúra megjelenítő Az adatbázis beviteleit a számítástechnikában használatos fastruktúra formában jeleníti meg, nemzetségen belül a fajok struktúrában.
 • Statisztika megjelenítő Az egész adatbázisról statisztikák jeleníthetők meg.
 • Grafikon / Diagram Az adatbázisban található adatok grafikon és diagram formájában történő elemzésére szolgáló széleskörű alkalmazás.
 • Nyomtatási alakSzemélyre szabható nyomtatási alak hozható létre, amellyel a beviteleinket tetszés szerinti formában, mintákban nyomtathatjuk ki.

 

Gyűjteménnyel kapcsolatos tennivalókra figyelmeztetés

 • Átültetési ütemezőbeállítható az átültetési időszak, amely alapján adatokat kaphatunk a szükséges tennivalókról.
 • Kezelési ütemezőA kezelési folyamatokat lehet rögzíteni és beállítani a soron következő kezelések időpontját, amely időpontjától minden program indítása során, figyelmeztető képernyő jelenik meg, amíg azt el nem fogadjuk.
 • Kívánság lista A beszerezni kívánt növényekről állíthatunk össze egy listát. Az elpusztult növények esetében automatikusan hozzáadhatjuk a növény nevét a listához. A lista, vagy csak része egyszerűen E-mail-ben továbbítható a kereskedő cégek felé.
 • Éves feljegyzésekMinden évben feljegyzésre érdemes eseményeket rögzíthetünk, amelyek későbbi elemzése segítséget nyújthat számunkra. Többek közt itt rögzíthetünk olyan adatokat mint pl. az időjárási adatok, földkeverékek amit felhasználtunk, kártevők, betegségek megjelenése.

 

CactusBase Pro kapcsolódások és alkalmazások

 • Kaktusznév-lexikon Megjeleníti a lexikon adatbázis egyetlen kattintással a CactusBase adatbázisából.
 • Encyclopedia of Cacti & Succulents – Enciklopédia (opcionálisan megvásárolható különálló CD) a CactusBase Pro adatbázisból egy kattintással megjeleníthetőek az enciklopédia oldalai vagy képanyagai.
 • Biztonsági mentés és visszaállításez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy adatbázisainkról készítsünk biztonsági másolatokat, automatikusan vagy egyénileg. A biztonsági mentéseket természetesen könnyen vissza is tudjuk állítani.
 • Migráló és Konvertáló régebbi CactusBase rendszerek (.dat fájlkiterjesztésűek) adatbázisainak a CactusBase Pro formátumba (.cbd fájlkiterjesztésűek) való konvertálására illetve migrálására képes alkalmazások.
 • On-line súgó Megjeleníti a CactusBase Pro on-line súgóját, mely segítségével az alkalmazásablakkal kapcsolatos kérdésekben kaphatunk további útmutatót.
 • Telepítési útmutató és rövid használati utasításszabványos telepítő folyamattal telepíthetjük a CactusBase program és kiegészítőit a számítógépre. A program melléklete a használati utasítás, amely a telepítéssel kapcsolatos tennivalókat írja le, illetve egy rövid programhasználati utasítást is takar.

 

Rendszerigény

Minimális konfiguráció: IBM vagy kompatíbilis PC amelyen a Microsoft Windows 95/98/98SE/ME/2000 vagy XP fut. Internet Explorer 5.0* vagy újabb verzió (Az Internet Explorer 5.0 telepítő szoftver a CactusBase Pro telepítő CD-n megtalálható). Grafikus kártya amely a 800 x 600 képfelbontást legalább 256 színnel képes kezelni.

Ajánlott konfiguráció: Microsoft Windows 98SE/ME/2000 vagy XP. 128 MB RAM. Grafikus kártya amely a 1024 x 768 képfelbontást legalább 16 bites színnel képes kezelni. Szkenner vagy digitális fényképezőgép képek készítésére, melyeket az adatbázishoz lehet hozzárendelni.

* Az Internet Explorer csak a telepítés során szükséges, az adatbázis-kezelő szoftver rendszer részeinek telepítése végett. Az Internet Explorer nem szükséges, hogy az alapböngésző legyen, a CactusBase Pro sikeres telepítése után, akár el is távolítható.