Title-expanded.jpg (46505 bytes)

NEDERLANDS 

Nieuwe Versie!! Sterk verbeterde nieuwe versie van CactusBase in de Nederlandse Taal. 

Organiseer Uw verzameling

 • Planten Collectie Database - om een grote hoeveelheid gegevens van elke plant uit Uw verzameling in op te slaan. Inclusief Classificatie en Cultuur instellingen., Bloeigegevens, Hybridiseringsgegevens, Geschiedenis van de plant en Tentoonstellingsgegevens. Koppel meerdere afbeeldingen van uw plant aan uw plantgegevens, en bouw voor een plant een afbeeldinggeschiedenis over een bepaalde tijd op. 
 • Kweek Database - voor het organiseren en bewaren van gegeven omtrent het kweken wat U doet, of het nu zaaien of stekneming betreft. Toont opkomst en overlevings percentages voor elke kweek. Op het moment dat een kweek zover is, dat het de hoofdverzameling in kan, hoeft men slechts op één knop te klikken om het gegeven naar de hoofd Planten Collectie Database te sturen. Dit scheelt weer een hoop overtyp werk.
 • Literatuur Verzamelings Database - voor het opslaan van gegevens omtrent artikelen, afbeeldingen, referenties, beoordelingen en notities welke in Uw cactus en vetplanten bladen/boeken aanwezig zijn, zodat deze later makkelijk terug te vinden zijn. Deze database is voorzien van een groot aantal data modules, welke de meest belangrijke cactus en vetplanten bladen omvatten. 
 • Foto Verzameling Database - voor het vastleggen van gegevens omtrent foto's, dia's en digitale afbeeldingen, welke U genomen hebt. Handig om lezingen en presentaties te organiseren.
 • Lexicon of Cacti Names - (Alleen in het Engels) - een database welke meer dan 25.000 cactus namen, inclusief synoniemen bevat, samen met details omtrent wie de plant beschreven heeft, wanneer de plant beschreven is en waar afbeeldingen gevonden wordt, beschrijvingen, en een verwijzing van de naam naar meer dan 100 belangrijke literatuur gegevens. Men kan de Lexicon details bekijken van de plant welke in één van boven genoemde databases ingebracht is.
 • XeroSearch Word Puzzle - (Alleen in het Engels) - een soort woordpuzzel spel, wanner men moe is van het invoeren van gegevens.

 

Analiseren van Uw verzameling

Elke database in CactusBase Pro bevat de volgende hulpmiddelen, die U helpen bij het analyseren en bekijken van Uw gegevens:-
 • Zoek Mogelijkheid - Erg krachtig, maar makkelijk in het gebruik. Zoek mogelijkheid om een lijst te tonen van planten die aan de opgegeven criteria voldoen. De lijst wordt in een boom of een tabeloverzicht getoond (zie tabel overzicht hieronder).
 • Gegevens Informatie Kaart - Toont elk record als een geformatteerde data kaart.
 • Tabel Overzicht - Toont de database records in tabelvorm. De tabel kan aangepast worden zodat verschillende gegevens al dan niet getoond worden.
 • Boom Overzicht - Toont de database records in een boomvorm, zodat soorten onder geslachten vallen.
 • Statistisch Overzicht - Toont statistieken over de betreffende database.
 • Grafieken/Taartdiagrammen - Erg krachtige manier om grafieken / taartdiagrammen aan te maken omtrent gegevens uit de database. 
 • Afdrukformulier - Naar wens aangepast afdrukken van individuele database records, met als ingebouwd hulpmiddel om zelf Uw layout te kunnen definiëren.

Houdt Uw verzameling bij

 • Verpotten Agenda - Stelt een verpot schema op, en toont een lijst van planten welke verpot moeten worden.
 • Behandel Agenda - Legt huidige en toekomstige behandelingen voor Uw verzameling vast. Heeft ook een herinnerings functie.
 • Wensenlijst - Houdt bij welke planten er gewenst zijn. Deze lijst kan middels E-mail naar kwekerijen gestuurd worden.
 • Jaar Notities - Legt algemene notities vast omtrent gebeurtenissen welke in een bepaald jaar plaatsgevonden hebben, zoals gegevens omtrent het weer, grondsamenstelling, ziektes, en overige zaken met betrekking tot succes en verliezen.

Intergratie in CactusBase Pro en Hulpmiddelen

 • Lexicon of Cacti Names - Toont het Lexicon database record direct vanuit de CactusBase databases.
 • Encyclopedia of Cacti & Succulents - (Optionele CD) - Toont de Encyclopedia pagina of afbeeldingen direct vanuit één van de CactusBase databases.
 • Backup & Restore - Een hulpmiddel dat toegevoegd is om automatisch of handmatig uw gegevens periodiek te back-uppen. Een restore hulpmiddel is toegevoegd om de gegevens terug te zetten, welke middels een backup opgeslagen waren.
 • Migrator & Converter - Een hulpmiddel om oude CactusBase systemen om te zetten naar de nieuwe versie (.dat bestanden) naar het nieuwe CactusBase Pro formaat (.CBD).
 • Online Help bestand - Toont de CactusBase online help op elk willekeurig moment vanuit CactusBase, zodat U door elk onderdeel van CactusBase geloosd wordt.
 • Installatie & Snelle Start Gids - Een Standaard installatie programma plaats CactusBase en alle benodigde bestanden op uw systeem. Een handleiding is toegevoegd om U wegwijs in de installatie te maken, en om U snel op weg te helpen. 

Systeem vereisten

Minimaal - IBM PC (of compatible) draaiende onder Microsoft Windows 95/98/98SE/ME/2000 of XP. Internet Explorer 5.0* of hoger (IE 5.0 staat op de Cd). 32MB ram. CD-rom drive. Grafische kaart welke een scherm resolutie van 800 x 600 aan kan en 256 kleuren.

Aanbevolen - Microsoft Windows 98SE/ME/2000 of XP. 128Mb ram. Grafische kaart met een scherm resolutie van 1024 x 768 of meer met 16 bit kleuren. Scanner of digitale camera om afbeeldingen te verzamelen die in de database opgenomen moeten worden. 

* Internet Explorer is alleen nodig tijdens de installatie van CactusBase Pro, en wel om de benodigde Microsoft Data Access software op het systeem te plaatsen. Internet Explorer hoeft niet de standaard web browser te zijn na de installatie, en kan dus weer verwijderd worden indien men dat wil.